Vad dricker man i världen?

Last modified date

Att dricka är något man måste göra för att överleva. Men vilken typ av drycker är de populäraste att dricka?

Vatten går alltid hem

Om man sätter sig ner och funderar över alla drycker som finns i världen kommer man troligtvis hinna bli knäpp. Det finns nämligen tusentals olika drycker. Men vilken är den populäraste? Ska man bara nämna en, som CNN har i en lista, som SvD hänvisar till, är vatten den klart mest populära drycken.

Det är kanske inte så konstigt. Vatten fungerar alltid, till vardag, till finare mat och när som helst. Få skulle få för sig att hälla coca-cola i sin vattenflaska till träningen. Även där kommer vattnet in, och det är inte av ingen anledning som vatten är i toppen.

Men det kan vara lite tråkigt att dricka vatten året runt. Framför allt vad det gäller olika typer av högtider. Här kommer till exempel gin & tonic in i bilden. Den drycken klassades som den nionde mest populära drickan i världen. Gällande alkoholhaltiga drycker är även vin i olika former, inte minst rött.

Även te och sockerfria dricker har tagit sig högt upp på folkets popularitetslistor. Till exempel Coca Cola Zero och Pepsi Max. De här två dryckerna byts mer och mer ut mot original-color och Pepsi. Varför? Mycket för att folk är medvetna om kalori och sockerintag. Det här gör att fler och fler försöker undvika det som är för onyttigt vilket i sin tur leder till att de drickorna blivit populära. Från Malaysia fanns även Air mata med men på den stora och långa listan gick det hitta mängder av olika typer av drycker.

amy