Dryck som passar till fläskytterfilé

Last modified date

Som många redan är varse om kommer fläskköttet från den svenska tamgrisen, förutsatt att du väljer kött från Sverige naturligtvis. Köttet är gott och smakrikt, samtidigt som det är mycket mångsidigt och kan tillagas på alla möjliga sätt. Du kan steka det, ha det som färs eller varför inte slänga det på grillen.

Planerar du middag och ska bjuda på god fläskytterfilé rekommenderar vi att du också väljer en dryck som passar till köttet. Att välja dryck kan låta som en enkel uppgift, men valet av dryck kommer ha stor betydelse för den totala smakupplevelsen. Därför bör du inte välja vilken dryck som helst, utan faktiskt göra lite efterforskning.

Alkoholhaltiga drycker till fläskytterfilé

Gillar du öl rekommenderar vi att du väljer ett medelbeskt öl till din fläskytterfilé. Det är ett mycket säkert val som i stort sett aldrig kan slå fel. Vill du istället ha ett vin till maten rekommenderar vi att du satsar på medelfylliga vita viner. Här går det också bra att välja ett vitt vin som är av den lite kraftigare sorten.

Alkoholfria alternativ

Vill du också servera alkoholfria alternativ rekommenderar vi äppelmust. Välj en äppelmust som är fri från alkohol och som inte är alldeles för söt. Det ger den absolut bästa kombinationen du kan få om du inte vill ha alkoholfria viner eller öl. Must som är gjord på mörka bär kan också vara ett bra val.

Mat och dryck

ivadmin