Mat som gör dig vacker

Krämer och lotions i all ära, men visste du att mycket av ditt utseende hänger på vad du stoppar i dig. Med rätt mat och dryck i kroppen kan du inte bara få en hy som är fräschare och renare, utan du kan också bli av med eksem och gula tänder, samt förbättra kvalitet på naglar och hår.

Att fundera över hur mycket pengar man lägger ner på olika skönhetsprodukter är sällan något man vill göra. Skönhetsprodukter kan nämligen kosta en hel del och i de allra flesta fall så håller de inte ens vad de lovar. Även om du har smörjt in dig med dyr ansiktskräm så känns huden stram och torr efteråt och håret blev inte alls sådär silkeslent efter den dyra inpackningen. Vi har lösningen på problemet! Istället för att använda dig av kostsamma produkter med kemikalier kan du faktiskt äta dig till yngre och mer spänstig hy eller vitare och starkare tänder. Här listar vi maten som mättar och gör underverk för ditt utseende.

Ät dig till skönhet

Boosta huden med morötter – Med hjälp av knapriga och goda morötter kan du se till att ge din hy en riktig vitaminboost. Morötter är kända för att innehålla mycket karoten och detta ämne omvandlas i kroppen till viktigt och nödvändigt A-vitamin. A-vitamin har en lugnande och läkande effekt på din hud och är dessutom fantastiskt bra för hår och naglar.

Vita och starka tänder – I takt med att vi blir äldre är det också allt fler som får problem med sina tänder. Det är inte ovanligt att de missfärgas från mat och dryck, men de kan också drabbas av karies. Hos en professionell tandläkare kan du få hjälp med tandimplantat om du skulle behöva, men det bästa är att förebygga redan innan det har gått så långt. Med grönsaker och frukt som grönsallad, äpple och morot kan du se till att få starkare och renare tänder. Även mjölk, ost och yoghurt är bra alternativ.

Avokado och ägg för friskt hår – Har du tröttnat på schampon som torkar ut hårbotten och balsam som inte fungerar? Då kan du behöva boosta håret inifrån istället. Avokado är utmärkt att äta om du vill få glansigare och friskare hår. Genom att innehålla mycket omega-3 får även huden en uppiffning och du slipper tidiga ålderstecken. Kombinera avokado med ägg för en hår- och hudboost i ett!

ivadmin