Mellanmålets betydelse

Last modified date

Att äta mellanmål är inget måste och det är långt ifrån alla som gör det. Men för vissa personer är mellanmålet viktigt för att kunna hålla energin på en jämn nivå och för att inte bli allt för hungrig mellan huvudmålen. Om du är en person som tycker om och behöver mellanmål ska du testa ett gott Wasa knäcke som du kan variera väldigt mycket. Knäckebröd är perfekt att ha med dig till exempel till jobbet. Du kan ha med dig olika tillbehör som du kan lägga på knäckemackan som avokado, mjukost eller ägg. Det finns mängder med olika saker som du kan ha på din knäckemacka och få en fantastisk smakupplevelse. Knäckebröd kräver inget kylskåp och kan intas på språng. Det blir heller inte dåligt av att ligga i en väska en längre stund. Mellanmål behöver inte vara så krångligt.

Det är individuellt om mellanmål behövs under dagen

Precis som med allt annat är det högst individuellt vad en person behöver. Många påverkas av att blodsockret dyker, speciellt på eftermiddagen. Mellanmålet kan spela en viktig roll i det totala energi- och näringsintaget för många personer. Personer som är väldigt aktiva och har ett högt energibehov äter ofta mellanmål. Om du ofta känner dig sötsugen på eftermiddagen kan ett nyttigt mellanmål vara lösningen för att du inte ska stoppa i dig en bulle eller två. Om du är en person som också småäter kan ett mellanmål hjälpa dig att hålla dig borta från småätandet. Mellanmål kan vara ett bra sätt att ta en välbehövlig paus från jobbet.

Mellanmål innan träningen kan vara viktigt

Om du ska träna efter jobbet innan middagen kan det vara en bra idé att äta ett litet mellanmål för att ha extra energi och ork att genomföra träningspasset. Du kan också få bättre resultat av träningen om du planerar vad du äter och när. När det kommer till kost är det totala energiintaget över dagen det som spelar roll och är det som avgör om du går upp eller ner i vikt.

ivadmin