Vad passar bäst att dricka?

Last modified date

När ska man dricka rött vin och när ska man dricka vitt vin? Går det bra att blanda? Och kan man servera Coca-Cola Zero till vad som helst?

Då passar den drycken

Det där med mat och dryck är inte alltid särskilt enkelt. Framför allt med tanke på att det på väldigt många sätt är individuellt. Det finns en del som dricker vatten hela tiden, kan servera mjölk till pasta eller är färgblind när det gäller vin.

Det är vanligt och inget att skämmas över, men det finns vissa gånger då det kan vara bra att kunna välja ”rätt dryck”. En tumregel när det gäller vin är att rött passar bäst till kött. Oftast rött kött, en rejäl stek men även kyckling. Ska man servera något grillat kommer därför det röda vinet att passa bäst. Om man går i planerna att laga fisk kommer med största sannolikhet det vita vinet göra sig bäst på bordet.

Vad det gäller andra drycker kan det på många sätt vara en smaksak. Läskedrycker är väldigt populära i alla former. Att ställa fram ett par kalla Coca-Cola-burkar brukar funka i de allra flesta lägena. Det är till exempel drycker som fungerar till egentligen vilken mat som helst. Sen går det att fråga sig hur många som vill ha det serverat till en finmiddag, men det är en annan fråga. Till frukost är det kanske inte heller ett förstaalternativ för många, där kommer istället juice in, då apelsinjuice är en av världens mest populära dricka.

amy